ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

2740 Abony, Corvin u. 1.
Telefon:  06-20-669-4836
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Bemutatkozás

A PM TEGYESZI gyermekotthoni hálózatának Abonyi Szakmai Egység részeként működő lakásotthon a városközponttól kicsit messzebb helyezkedik el, egy kertes családi házban, csendes környezetben. 12 leány gyermek számára nyújt ellátást. A szobák 1-3-4 férőhelyesek. Minden gyermek számára biztosított zárható szekrény, valamint saját zug a félrevonulásra.
Parkosított udvar, kert áll a gyermekek rendelkezésére, ahol időnként programokat szervezünk (bográcsozás, sütögetés).
Fontosnak tartjuk a rendszeres iskolába járást, fejlesztő pedagógus segítségével segítjük a gyermekeket a napi iskolai felkészülésben.
Szabadidejükben társasjátékoznak, kártyáznak, asztaliteniszeznek, fejlesztő játékokat játszanak a fejlesztő pedagógusunkkal, kerékpároznak, illetve kreatív tevékenységeket folytatnak (gyöngyözés, szalvéta technika, stb). Nagy hangsúlyt fektetünk a közösséget formáló tevékenységekre, ehhez hozzájárulnak saját ünnepeink megtartása is pl.: születésnapok, ballagások, szalagavatók, kisebb kirándulások szervezése. Minden évben táborozáson vesznek részt a gyermekek. Ünnepekre való készülődés keretében, saját készítésű tárgyakkal díszítik fel az otthont (pl.: üvegfestés, papírdíszek).
Az utógondozói ellátásban részesülő fiatalokat, fokozottabban segítjük az önálló életkezdésben.
Cél, a nálunk élő gyermekek személyiségének fejlesztése, az életre nevelés, ezért a lányokat rendszeresen bevonjuk az életkoruknak megfelelő házi munkába. Továbbá, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyermekek szakmát szerezzenek, vagy leérettségizzenek, mivel kikerülésük után ez az egyetlen eszköz ahhoz, hogy értékes tagjává válhassanak a társadalomnak.